Vakantiewoning Lagunegebied West-Pommeren huren

14 heerlijk vakantieaccommodatie voor vakantie in de vakantieregio Lagunegebied West-Pommeren

De vakantieregio Vorpommersche Boddenlandschaft is een paradijs voor natuurliefhebbers: de ongerepte natuur, het Boddenlandschap, volop rust en zeldzame diersoorten doen het hart van iedereen die op zoek is naar ontspanning sneller kloppen. Een gezellige vakantiewoning of een comfortabel vakantiehuis garanderen een ontspannen verblijf in de vakantieregio Vorpommersche Boddenlandschaft.

Toon alle vakantieaccommodaties in vakantiebestemming Lagunegebied West-Pommeren ►

Populaire vakantieplaats | Lagunegebied West-Pommeren

70.000 kranen vliegen voorbij


De naam Bodden klinkt interessant, maar wat betekent het eigenlijk? Een verklaring is als volgt: Bodden zijn ondiepe kustwateren die van de zee worden gescheiden door eilanden of landtongen. Zulke wateren worden eigenlijk lagunes genoemd. Het woord Bodden komt uit het Nederduits en betekent "bodem" of "grond". In een nationaal park heeft de natuur voorrang. Dit betekent dat de mens zo min mogelijk ingrijpt in de natuurlijke processen. Hier aan de Oostzee wordt de habitat voor veel planten en dieren behouden. Dit doel kan alleen worden bereikt als de verstoring door mensen - en dus ook door bezoekers van het nationale park - tot een minimum wordt beperkt.

Fauna en flora: rijk! 
Het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft is het grootste nationale park in Mecklenburg-Vorpommern en het op twee na grootste in zijn soort in Duitsland. Het heeft een oppervlakte van 786 vierkante kilometer en strekt zich uit tussen het schiereiland Fischland-Darß-Zingst, het eiland Hiddensee en de westkust van het eiland Rügen. Het wordt vooral gekenmerkt door een zeer rijke flora en fauna.


De flora en vegetatie in het nationale park zijn zeer divers door de verscheidenheid aan habitats en de vele locaties met speciale groeiomstandigheden: van planten op de droogste duinlocaties tot onderwatervegetatie, alles is hier in overvloed aanwezig. Zoetwaterplanten en zoutpannen - planten met witte zoutkorsten - zijn hier ook te vinden. Van lage korstmossen tot hoge loofbomen, van de winderige kustflora tot de beschutte planten van de bosbodem - er is een onmiskenbare diversiteit aan soorten.

De fauna in het Nationale Park West-Pommeren Lagune is niet minder kleurrijk en divers. Dankzij de consequente bescherming van de habitats voelt een groot aantal soorten, waaronder enkele zeer zeldzame, zich hier thuis. Dit zorgt ervoor dat je hier ook overdag dieren kunt zien, vooral het grootste op het land levende zoogdier en koning van de bossen, het edelhert. 
Naast herten leven hier ook wilde zwijnen, vossen, hazen, otters en verschillende soorten insecten en amfibieën. Ook het soortenrijke vogelleven is bijzonder opmerkelijk, want het lagunelandschap van West-Pommeren is een internationaal belangrijk vogelreservaat waar zeearenden, aalscholvers en kraanvogels leven, evenals ongeveer 163 broedvogelsoorten, waarvan sommige zeer bedreigd zijn.

De kustwateren van het Nationaal Park "Vorpommersche Boddenlandschaft" werken als een magneet op trekvogels, omdat ze hier rustige slaapwateren en diverse voedselgebieden vinden. Elk jaar verblijven hier duizenden kraanvogels in de lente en de herfst. Vooral in de herfst kun je over een langere periode tot 70.000 van deze indrukwekkende grote vogels observeren.

Om zoveel mogelijk van de prachtige natuur te kunnen zien, heb je voor langere tijd een vakantiehuis nodig. Vakantiehuizen of accommodaties voor minder personen, de regio is op alle wensen voorbereid.

Lagunegebied West-Pommeren: Huur nu uw droomappartement

Ferienwohnungen Beleef een onvergetelijke vakantie in de vakantiebestemming Lagunegebied West-Pommeren, een van de mooiste en populairste bestemmingen van de reisbestemming Duitsland. In de charmante regio Lagunegebied West-Pommeren zijn verschillende vakantieoorden te ontdekken. Bij een geslaagde vakantie hoort een ongedwongen vakantieverblijf dat tijdens het reizen een stukje thuis wordt: een gezellige flat, een ruime vakantiewoning of een comfortabel vakantiehuis.

vakantieprins.nl biedt een grote keuze aan vakantiehuizen en vakantiewoningen in de regio Lagunegebied West-Pommeren. In een handomdraai is het juiste vakantiehuis of vakantieappartement gevonden in de veelheid van aanbiedingen. Vakantiewoningen die aan alle eisen voldoen: voor gezinnen, paren, alleenstaanden, senioren, groepen, voor jong en oud. Zelfs uw eigen hond is welkom in talrijke vakantiehuizen en -flats.

Onze aanbiedingen bij Lagunegebied West-Pommeren vakantieverblijven geven snel een gestructureerd overzicht van de ligging, de faciliteiten en de bijzonderheden van de gewenste tijdelijke woning. Bij vakantieprins.nl huurt u uw vakantiehuis goedkoop en rechtstreeks van de verhuurder - zonder omwegen, zonder bijkomende kosten. Boek dus snel online een vakantiehuis of vakantieappartement en laat de Lagunegebied West-Pommeren-droomvakantie thuis al beginnen!

× ×