Vakantiewoning Südheide huren

31 heerlijk vakantieaccommodatie voor vakantie in de vakantieregio Südheide

Südheide is een paradijs voor natuurliefhebbers: ongerepte landschappen, uitgestrekte bossen, heide, veen en beken, veel rust en zeldzame diersoorten. Dit alles maakt een vakantie in de vakantieregio Südheide uniek. Voor een ontspannen verblijf op de Südheide is een vakantiewoning of vakantiehuis een aanrader, en ook je eigen hond is vaak welkom.

Toon alle vakantieaccommodaties in vakantiebestemming Südheide ►

Populaire vakantieplaats | Südheide

De parels van de Südheide

Wees actief en ervaar de rust van het natuurpark Südheide, leer het landschap en de mensen kennen, geniet van de regionale keuken en ontdek culturele specialiteiten. Of het nu gaat om een kort uitstapje of een vakantie, de regio in en rond het natuurpark Südheide ten noorden van Celle biedt vakantiegangers ontspanning en het juiste vakantieprogramma: fiets- en wandelexcursies, pelgrims- en kanotochten, familieplezier en nog veel meer. Voor wie van een bijzondere belevenis houdt: "Een exclusieve tocht over land" met de statige Europese koets, ook dat is mogelijk in natuurpark Südheide.

Het natuurpark Südheide begint een paar kilometer ten noorden van Celle. Waar eeuwen geleden de kale heide een uitzicht gaf tot aan de horizon, ziet de bezoeker nu een gevarieerder landschap van ongeveer 480 vierkante kilometer met uitgestrekte bossen, die tot de grootste van Nedersaksen behoren, met daartussen heide, veen en bijna natuurlijke beekdalen met heldere heidebeekjes.

De kaalheid van het landschap is ook de reden waarom het tot op de dag van vandaag dunbevolkt is gebleven. Er lopen maar een paar wegen en spoorwegen door het natuurpark, waardoor bezoekers hier nog steeds rustige landschappen aantreffen. Deze rust en afzondering bevorderen het voorkomen van zeldzame diersoorten zoals kraanvogels, otters, zeearenden en zwarte ooievaars, die bijzonder gevoelig zijn voor verstoringen. Tegelijkertijd biedt het natuurpark recreanten een ideale omgeving voor urenlange ontspannen wandel- en fietstochten, ver weg van het massatoerisme. Op sommige paden kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen.We hebben vaak gehoord van de parels van de Zuidzee, maar de parels van de Zuidelijke Heide zijn minder bekend. In ongeveer elke duizendste rivierparelmossel wordt een parel gevonden. Vroeger werden de mosselen massaal in de Heidebeekjes gevonden. Tegenwoordig worden ze met uitsterven bedreigd.

 
De bijna natuurlijke en voedselarme heidebeekjes Örtze en Lachte en hun zijrivieren vormen een habitat voor veel bedreigde en zeer kwetsbare planten- en diersoorten. Daarom is kanovaren op de Örtze bijvoorbeeld alleen toegestaan op bepaalde tijden. Kleinere heidebeekjes mogen niet meer bevaren worden. Otters, beekforellen, rivierparelmosselen en vele anderen profiteren hiervan. Sommige beken zijn zo belangrijk voor zeldzame en bedreigde diersoorten dat ze beschermd zijn - zoals de Weesener Bach, die uitmondt in de Örtze bij Hermannsburg.

Wie gespecialiseerd is in vogels, moet ook een bezoek brengen aan het Weltvogelpark Walsrode. Met meer dan 4.000 vogels van 650 verschillende soorten in het avonturen- en parklandschap is het een van de tien meest soortenrijke dierentuinen ter wereld en het grootste vogelpark ter wereld.

De juiste vakantieaccommodatie is snel gevonden in de regio, en vaak kunnen zelfs de viervoeters hun bazin en baasje vergezellen.

Südheide: Huur nu uw droomappartement

Ferienwohnungen Beleef een onvergetelijke vakantie in de vakantiebestemming Südheide, een van de mooiste en populairste bestemmingen van de reisbestemming Duitsland. In de charmante regio Südheide zijn verschillende vakantieoorden te ontdekken. Bij een geslaagde vakantie hoort een ongedwongen vakantieverblijf dat tijdens het reizen een stukje thuis wordt: een gezellige flat, een ruime vakantiewoning of een comfortabel vakantiehuis.

vakantieprins.nl biedt een grote keuze aan vakantiehuizen en vakantiewoningen in de regio Südheide. In een handomdraai is het juiste vakantiehuis of vakantieappartement gevonden in de veelheid van aanbiedingen. Vakantiewoningen die aan alle eisen voldoen: voor gezinnen, paren, alleenstaanden, senioren, groepen, voor jong en oud. Zelfs uw eigen hond is welkom in talrijke vakantiehuizen en -flats.

Onze aanbiedingen bij Südheide vakantieverblijven geven snel een gestructureerd overzicht van de ligging, de faciliteiten en de bijzonderheden van de gewenste tijdelijke woning. Bij vakantieprins.nl huurt u uw vakantiehuis goedkoop en rechtstreeks van de verhuurder - zonder omwegen, zonder bijkomende kosten. Boek dus snel online een vakantiehuis of vakantieappartement en laat de Südheide-droomvakantie thuis al beginnen!

× ×