Vakantiewoning Opper-Franken huren

54 heerlijk vakantieaccommodatie voor vakantie in de vakantieregio Opper-Franken

In Opper-Franken vinden vakantiegangers afwisselende landschappen, historische steden, ruige kliffen en grotten en talrijke meren, waardoor het de juiste vakantieregio is voor ontdekkingsreizigers. Interessante vrijetijdsactiviteiten voor jong en oud maken ook een vakantie in een vakantieappartement of vakantiehuis in de vakantieregio Opper-Franken onvergetelijk.

Toon alle vakantieaccommodaties in vakantiebestemming Opper-Franken ►

Populaire vakantiebestemmingen | Opper-Franken

Let op: Franken zijn geen Beieren!

Als je in Opper-Franken reist en daar met de bevolking praat, moet je niet de fout maken om een Frankische Beier te bellen, want Beieren en Franken zijn twee verschillende dingen. Het administratieve district Opper-Franken in het noordoosten van Beieren heeft altijd een nogal gedifferentieerde relatie gehad met de Vrijstaat. Het zijn de afwisselende landschappen en de prachtige oude steden die Opper-Franken tot een juweel in Beieren maken. Opper-Franken maakte rond de eeuwwisseling deel uit van Thüringen en werd pas in 496 een deel van Frankenland. Eerst verdeeld in het bisdom Bamberg en het vorstendom Beieren, werd Opper-Franken in 1802 een Beierse provincie. Tussen 1806 en 1810 behoorde de regio tot het privébezit van Napoleon en werd vervolgens door de Beieren teruggekocht voor 15 miljoen frank. Het administratieve district Opper-Franken bestaat sinds 1838, met vijf stadsdelen en negen landelijke districten. Een opmerkelijke stad is Bamberg. Voor velen is het een totaalkunstwerk dat zijn bezoekers betovert met een van de grootste volledig bewaard gebleven oude stadsensembles van Europa, met kronkelende pleinen, smalle straatjes, historische gevels en romantische flair. Als je je inschrijft voor deze stad, begin je aan een reis door de tijd, een reis naar de middeleeuwen en de hoogtijdagen van de barok. Naast de status als cultureel werelderfgoed is Bamberg ook met drie titels vertegenwoordigd op de UNESCO-lijst van werelddocumentair erfgoed: twee geïllustreerde manuscripten uit Reichenau van rond 1000 en de Lorsch-farmacopee uit de 8e eeuw maken deel uit van het waardevolle bezit van de staatsbibliotheek. Met de kastelen Weissenstein en Seehof, het Levi Strauss Museum en het boomkroonpad bij Ebrach, evenals een dicht netwerk van fiets- en wandelpaden, is het Bamberger Land een perfecte aanvulling voor actieve en natuurbelevenissen. Opper-Franken is ook de thuisbasis van Frankisch Zwitserland, dat zich uitstrekt tussen Bamberg, Bayreuth en Neurenberg. Het markante heuvellandschap dankt zijn naam aan de ruige rotsen - vergelijkbaar met het Elbezandsteengebergte. Frankisch Zwitserland heeft talrijke grotten en kastelen en is, samen met het Frankische merengebied met Brombachsee, Rothsee en Altmühlsee, het meest populaire lokale recreatiegebied in de metropoolregio Neurenberg. In veel regio's in Duitsland is Frankisch Zwitserland echter meer een geheime tip. De juiste bestemming dus voor ontdekkingsreizigers die willen controleren of dit klopt. Tussen de vakantieappartementen is snel de juiste woning met de juiste uitrusting gevonden. Boek dan meerdere nachten en niets staat uw ontdekkingsreis in Opper-Franken in de weg. Misschien zal de lokale vriendenkring versteld staan van de nieuwe bevindingen, waar ze zich ook in Duitsland bevinden.

Opper-Franken: Huur nu uw droomappartement

Ferienwohnungen Beleef een onvergetelijke vakantie in de vakantiebestemming Opper-Franken, een van de mooiste en populairste bestemmingen van de reisbestemming Duitsland. In de charmante regio Opper-Franken zijn verschillende vakantieoorden te ontdekken. Bij een geslaagde vakantie hoort een ongedwongen vakantieverblijf dat tijdens het reizen een stukje thuis wordt: een gezellige flat, een ruime vakantiewoning of een comfortabel vakantiehuis.

vakantieprins.nl biedt een grote keuze aan vakantiehuizen en vakantiewoningen in de regio Opper-Franken. In een handomdraai is het juiste vakantiehuis of vakantieappartement gevonden in de veelheid van aanbiedingen. Vakantiewoningen die aan alle eisen voldoen: voor gezinnen, paren, alleenstaanden, senioren, groepen, voor jong en oud. Zelfs uw eigen hond is welkom in talrijke vakantiehuizen en -flats.

Onze aanbiedingen bij Opper-Franken vakantieverblijven geven snel een gestructureerd overzicht van de ligging, de faciliteiten en de bijzonderheden van de gewenste tijdelijke woning. Bij vakantieprins.nl huurt u uw vakantiehuis goedkoop en rechtstreeks van de verhuurder - zonder omwegen, zonder bijkomende kosten. Boek dus snel online een vakantiehuis of vakantieappartement en laat de Opper-Franken-droomvakantie thuis al beginnen!

× ×