Vakantiewoning Lausitz huren

37 heerlijk vakantieaccommodatie voor vakantie in de vakantieregio Lausitz

De vakantieregio Lausitz is perfect voor fietsers, wandelaars en watersporters. Thematochten, romantische rivierlandschappen, heidevelden en meren - de schoonheid van de natuur maakt altijd indruk op vakantiegangers in Lausitz. Een geschikt vakantieappartement of vakantiehuis is het ideale basiskamp voor ontspanning en ontdekkingstochten in de vakantieregio Lausitz.

Toon alle vakantieaccommodaties in vakantiebestemming Lausitz ►

Populaire vakantiebestemmingen | Lausitz

Meer dan het Zittaugebergte en Fürst Pückler

Voor velen is de naam Lausitz het nauwst verbonden met de prachtige parken van Prins Pückler en het Zittau-gebergte met hun bizarre rotsen. Maar Lausitz heeft veel meer te bieden: hier ontstaat het grootste kunstmatige waterlandschap van Europa en het op drie na grootste merengebied van Duitsland. Voor de gasten van de regio is er een grote keuze aan vakantieappartementen, die zich aanbieden als basiskampen voor het verkennen van bezienswaardigheden en vakantie-activiteiten. Vakantiegangers vinden actieve ontspanning tijdens het fietsen. Belangrijke en langeafstandsroutes zijn onder meer het Spree-fietspad, de Unterlausitz-mijnbouwroute en het komkommerfietspad. Thematisch geselecteerde fietstochten zoals de kraanvogeltocht, het Krabat-fietspad of het wolvenfietspad maken het aanbod compleet. Wie liever wandelt of watersportt, kan hier ook volop putten: idyllisch gelegen kleine bosmeren, romantische rivierlandschappen, het Oberlausitzer heide- en vijverlandschap, grote kunstmatige meren en natuurlijke meren - de verscheidenheid aan water nodigt uit. In het Lausitzer Merenplateau, verbonden door bevaarbare kanalen, ontstaat de komende jaren het grootste kunstmatige waterlandschap van Europa. De eerste wateren zijn al vrijgegeven voor het watertoerisme. Het beste uitzicht op dit project wordt natuurlijk geboden door een rondvlucht met adembenemende panorama's en prachtige landschappen. Van bovenaf krijgen passagiers een idee van de uitgestrekte watervlakten die het Lausitzer Merenplateau in beslag neemt. Kamenz, Nardt, Cottbus/Neuhaus en Schwarzheide zijn de vertrekpunten. Het kan ook spannend zijn om rond te kijken in historische steden vol geschiedenis en idyllische dorpjes met zorgvuldig gerestaureerde eeuwenoude huizen. Voor vrienden van kunst en cultuur is er in Lausitz een gevarieerd programma: klassiek of modern theater, regionale muziekfestivals of spannende museumtentoonstellingen - er is gegarandeerd iets passends. Als kinderparadijs laat Lausitz de harten van de kleintjes sneller kloppen met leuke zwembaden, pretparken, smalspoorbanen en veel ruimte om te ravotten. U ontdekt fantasiewerelden, kunt het hele jaar door rodelen, vechten met dinosaurussen, bergen bedwingen, ongelooflijke verhalen aanhoren en de buurlanden Polen en Tsjechië bezoeken. Ten slotte aan Hermann Fürst von Pückler-Muskau (1785-1871). De belangrijke landschapsarchitect, schrijver en bekende kenner en fijnproever creëerde het Fürst Pückler-ijs niet zelf. Het oudst bekende recept voor een ijsje met deze naam komt van de koninklijke Pruisische hofchef Louis Ferdinand Jungius, die in 1839 in zijn kookboek een drielaags roomijs opdroeg aan Pückler. Het Fürst Pückler Park staat sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoek waard.

Lausitz: Huur nu uw droomappartement

Ferienwohnungen Beleef een onvergetelijke vakantie in de vakantiebestemming Lausitz, een van de mooiste en populairste bestemmingen van de reisbestemming Duitsland. In de charmante regio Lausitz zijn verschillende vakantieoorden te ontdekken. Bij een geslaagde vakantie hoort een ongedwongen vakantieverblijf dat tijdens het reizen een stukje thuis wordt: een gezellige flat, een ruime vakantiewoning of een comfortabel vakantiehuis.

vakantieprins.nl biedt een grote keuze aan vakantiehuizen en vakantiewoningen in de regio Lausitz. In een handomdraai is het juiste vakantiehuis of vakantieappartement gevonden in de veelheid van aanbiedingen. Vakantiewoningen die aan alle eisen voldoen: voor gezinnen, paren, alleenstaanden, senioren, groepen, voor jong en oud. Zelfs uw eigen hond is welkom in talrijke vakantiehuizen en -flats.

Onze aanbiedingen bij Lausitz vakantieverblijven geven snel een gestructureerd overzicht van de ligging, de faciliteiten en de bijzonderheden van de gewenste tijdelijke woning. Bij vakantieprins.nl huurt u uw vakantiehuis goedkoop en rechtstreeks van de verhuurder - zonder omwegen, zonder bijkomende kosten. Boek dus snel online een vakantiehuis of vakantieappartement en laat de Lausitz-droomvakantie thuis al beginnen!

× ×