Vakantiewoning Ertsgebergte huren

62 heerlijk vakantieaccommodatie voor vakantie in de vakantieregio Ertsgebergte

Het Ertsgebergte is een van de mooiste middelgebergten van Duitsland en maakt indruk op talrijke bezoekers met de Fichtelberg en de Kammweg. En als je van nostalgie houdt, ben je in goede handen in het huis van de notenkraker, roker, kaarsenboog en kerstpiramide. Ook in het Ertsgebergte zijn er tal van comfortabele vakantieappartementen en vakantiehuizen.

Toon alle vakantieaccommodaties in vakantiebestemming Ertsgebergte ►

Populaire vakantiebestemmingen | Ertsgebergte

Zilver ondergronds en de beste lucht op 1215 meter boven zeeniveau

Het Ertsgebergte wordt beschouwd als een van de mooiste middelgebergtelandschappen. Het hoogste punt is de 1215 meter hoge Fichtelberg in Oberwiesenthal. Wandelen en mountainbiken zijn populair in de zomer - bijvoorbeeld op de Kammweg. In de winter zijn de bergen een populaire bestemming voor wintersporters. Dan maakt de vakantiewoning met open haard en knusse slaapkamer grote indruk. Maar in alle seizoenen is vroege boeking aan te raden. En na een goede nachtrust gaat de vakantie verder - bijvoorbeeld in het spoor van de notenkraker, roker, kaarsenboog en kerstpiramide. Ze zijn een product van de lange mijnbouwgeschiedenis van Saksen, die langs de Zilverroute zowel boven als ondergronds op indrukwekkende wijze kan worden beleefd. Het Ertsgebergte is ook de bakermat van de Saksische auto-industrie, die in Saksen wordt geassocieerd met de naam August Horch. Bijna niemand weet dat in Zwickau, om precies te zijn, het enige automuseum in Duitsland is gevestigd op een historische productielocatie. Sinds 2004 komt de geschiedenis van de merken Audi, Horch, DKW en Wanderer precies tot leven in het gebouwensemble waarin August Horch decennia lang werkte. Veel mobiele geschiedenis, maar niet alleen, kan ook door gezinnen worden beleefd in het Chemnitz Industriemuseum. In het textielmuseum Crimmitschau wordt de textielgeschiedenis van Saksen gedocumenteerd, terwijl de tinmijn in Ehrenfriedersdorf een antwoord geeft op de vraag hoe het Ertsgebergte aan zijn naam kwam. Wie van heel ontspannen houdt, is in Oberwiesenthal op de juiste plek: in het kuuroord kunnen ze ontsnappen aan het dagelijkse leven, innerlijke rust vinden en zich laten afdrijven. Een verscheidenheid aan wellness- en gezondheidsaanbiedingen helpen de gasten hun doelen te bereiken. Het bijzondere van de stad op de Fichtelberg zijn vooral de natuurlijke hulpbronnen, zoals de allergeenarme lucht, het gezondheidsbevorderende geneeskrachtige klimaat of de vele kruiden, waarvan je niet alleen kruidenlikeur kunt maken. Aan de andere kant, als je hoog wilt gaan, kun je plaatsnemen in het herkenningspunt van Oberwiesenthal, de kabelbaan gebouwd in 1924. Het maakt niet uit of het zomer of winter is, het brengt mensen die op zoek zijn naar ontspanning elke dag naar de 1215 meter hoge Fichtelberg. Een vrij recente attractie is het avonturenmuseum Manufactory of Dreams. Sinds 2010 is er volkskunst uit het Ertsgebergte om te bewonderen, over te dromen en om aan mee te doen. Het herbergt ongeveer 1.500 exposities uit de periode tussen 1890 en 1930. Meer dan 20 bezoekersmijnen bevinden zich ondergronds langs de 140 kilometer lange Zilverroute. Het loopt van Zwickau via Aue, Schneeberg en Annaberg naar Dresden en volgt de geschiedenis van de mijnbouw en metallurgie, in het bijzonder de zilverwinning, waaraan de vakantieroute zijn naam te danken heeft.

Ertsgebergte: Huur nu uw droomappartement

Ferienwohnungen Beleef een onvergetelijke vakantie in de vakantiebestemming Ertsgebergte, een van de mooiste en populairste bestemmingen van de reisbestemming Duitsland. In de charmante regio Ertsgebergte zijn verschillende vakantieoorden te ontdekken. Bij een geslaagde vakantie hoort een ongedwongen vakantieverblijf dat tijdens het reizen een stukje thuis wordt: een gezellige flat, een ruime vakantiewoning of een comfortabel vakantiehuis.

vakantieprins.nl biedt een grote keuze aan vakantiehuizen en vakantiewoningen in de regio Ertsgebergte. In een handomdraai is het juiste vakantiehuis of vakantieappartement gevonden in de veelheid van aanbiedingen. Vakantiewoningen die aan alle eisen voldoen: voor gezinnen, paren, alleenstaanden, senioren, groepen, voor jong en oud. Zelfs uw eigen hond is welkom in talrijke vakantiehuizen en -flats.

Onze aanbiedingen bij Ertsgebergte vakantieverblijven geven snel een gestructureerd overzicht van de ligging, de faciliteiten en de bijzonderheden van de gewenste tijdelijke woning. Bij vakantieprins.nl huurt u uw vakantiehuis goedkoop en rechtstreeks van de verhuurder - zonder omwegen, zonder bijkomende kosten. Boek dus snel online een vakantiehuis of vakantieappartement en laat de Ertsgebergte-droomvakantie thuis al beginnen!

× ×